Deze site is opgezet door het oudste kleinkind van Wim Wijnakker en Roos Brouwers, maar de site heeft pas echt inhoud gekregen toen de wat oudere Moeslanders - die Wim Wijnakker nog als Willem de Moesnar gekend hebben - de site hebben aangevuld met meer foto's en films en hun verhalen en herinneringen.
De verhalen over Willem de Moesnar zoals anderen hem hebben beleefd, zorgen voor een compleet beeld over de eerste en enige Moesnar van het Moesland. Duik dus in de fotoboeken en deel je herinneringen aan die tijd van toen met deze site. Foto's worden direct en netjes ingescand zodat de albums ook snel weer retour kunnen komen. De foto's worden op de site geplaatst, liefst voorzien van een mooie annekdote over Willem de Moesnar.
Herken je jezelf op een foto of heb jij nog mooie foto's of een leuk verhaal: Stuur me dan je herinneringen (liefst digitaal per e-mail natuurlijk, maar op papier mag ook). Bij voorkeur is je verhaal gekoppeld aan een of meerdere foto's of films op de site (verwijs naar het fotonummer !) zodat ook anderen zich een beeld kunnen vormen van de door jou geschetste situatie. Doel is om de site zo compleet mogelijk te maken, dus alles is welkom: ook foto's en verhalen uit de prive sfeer, de zaak en van de toneelvereniging zijn van harte welkom: Familie, vrienden, biljart maten, personeel, klanten, toneelclubleden, bruidsparen waarvoor Wim heeft opgetreden, het ganse Moesland en alle andere geinteresseerden zijn dus van harte uitgenodigd een herinnering te delen! Je kunt nu ook een herinnering achterlaten in het gastenboek !
Dit is een site van Moeslanders voor Moeslanders en andere geïnteresseerden. Jong en Oud: zij die hem zich nog herinneren en ook voor hen die zich middels deze site een beeld kunnen vormen van een markante Schaijkenaar en Moeslander, mijn opa, Wim Wijnakker
Bedankt
- De familie Wijnakker voor Oma's oude fotoboeken: een mooie bijdrage bij zowel 'prive' als 'carnaval'.
- Archiefbeheerder Henk van Ras van Stichting Carnaval de Moeslanden, voor het startmateriaal en zijn enthousiaste hulp.
- Tiny van de Vorst voor de eerste grote bijdrage met 'herkenbare' herinneringen aan Wim.
- Ton Griffioen voor het filmen van de optochten in dubbel-8 reeds vanaf 1970. De bewegende beelden maken het net wat specialer.
- De eerste 'genodigde' carnavalsvrienden van Wim, die met hun herinnering het voorbeeld gaven voor de rest van het Moesland.
- Frans van Boekel, die een zeer rijke bijdrage heeft geleverd: herinneringen, teksten, foto's en veel ontbrekende namen in kunnen vullen !
- Alle geinteresseerden die nog een bijdragen gaan leveren aan deze site.
- De regionale media die enthousiast uitgebreid aandacht besteedden aan deze oproep! Zie hieronder een overzicht van alle artikelen en interviews.
Wanneer je een bijdrage (herinnering / annekdote) aanlevert zal je naam erbij vermeld worden zodat iedereen kan zien dat deze site ook samen met andere Moeslanders en geinteresseerden is samengesteld.
In de media
Om mijn oproep onder de aandacht te brengen is er veel aandacht aan besteed in de media. Bekijk de artikelen door de links te klikken; soms het persbericht, soms een interview, soms met foto's...
- 20080104 > Er verscheen ook nog een bericht in de Arena en op Landerd.net; Mooie herinnering!
- 20071221 > De meest uitgebreide aandacht wordt besteed door de Omroeper. (PDF)
- 20071219 > De Koerier besteedt een uitgebreid interview aan het initiatief, met een grote foto.
- 20071219 > Onder 'de Loepekijker' in het Brabants Dagblad staat een interview, tevens online tegenwoordig
- 20071217 > Op dezelfde dag vond ik het bericht ook op de site en zender van Landerd FM.
- 20071217 > Als eerste schonk dé site van het Moesland - DeOptocht.nl - aandacht aan dit initiatief.
Bij voldoende materiaal wordt wellicht een boekje vervaardigd van de verzamelde inhoud; wanneer je een bijdrage levert ga je er dus mee akkoord dat dit op de site wordt geplaatst en later eventueel op andere manieren gepubliceerd wordt (hiermee doe je afstand van enige rechten om het eventuele publicatieprocess te vereenvoudigen.)
Links
Wil je nog meer informatie over de Schaijkse carnaval van toen en nu, bekijk dan de volgende sites:
- De officiele site van Moeslands carnaval
- De meest populaire site over het Moesland: deoptocht.nl
- Meer oude filmpjes van Moeslands carnaval: de Oelewappers (1971-1980) op YouTube
- Meer oude foto's van Schaijk staan on-line in het fotoarchief van de Heemkundekring
- Ook het Brabants Historisch Informatie Centrum heeft veel oude informatie over o.a. Schaijk
- De winkel die Wim Wijnakker met Roos heeft opgestart bestaat nog altijd: Wijnakker Goed Slapen
Dank voor de interesse.
Bas Griffioen, Schaijk.